Karlovarský skřivánek 2017 krajské kolo - 1. místo Tereza Čapková

07.02.2017 19:48

V úterý 7. února pořádala Základní škola Opočno ve spolupráci s městem Opočno, Královéhradeckým krajem a Mezinárodním pěveckým centrem A. Dvořáka v Karlových Varech již XII. ročník oblastní dětské pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek, která se konala jako tradičně v Kodymově národním domě.  31 přihlášených skřivánků ze ZŠ i ZUŠ Královéhradeckého kraje měřilo své pěvecké síly ve 4 kategoriích o postup do celostátního kola.  Soutěžící přišla přivítat i povzbudit starostka paní Šárka Škrabalová. 

Porota byla složena z hlasových poradců, pedagogů a dirigentů pěveckých sborů. Předsedou poroty byl Mgr. Jiří Skopal, asistent na Hudební katedře Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové (UHK). Vyučuje hlasovou výchovu v dětském sboru Jitro a vede několik pěveckých sborů. Dalšími členy poroty byli např. Mgr. Jaromír Schejbal, pedagog, hlasový poradce a dirigent pěveckého sboru Gibon v Hradci Králové. 

Naši školu zastupovaly Tereza Čapková ze 6. třídy a Adriana Melecká ze 7. třídy, které soutěžily v kategorii B (12 účastníků). Před porotou i kritickým publikem si obě i přes velkou trému vedly výborně. Jako jediné ze všech soutěžících přednesly lidovou píseň a capella (tedy bez opory doprovodu hudebních nástrojů) a jejich čistá intonace byla oceněna uznalým potleskem. Druhou část každého vystoupení tvořila intepretace umělé písně dle vlastního výběru. K našemu milému překvapení pak porota vybrala mezi postupující do národního kola také naši žákyni Terezu Čapkovou, která se utká s celostátní konkurencí v Karlových Varech ve dnech 20.-22. března. Oběma sólistkám gratulujeme ke skvělému výkonu a Terce budeme držet palce a přát úspěch při karlovarském klání.   

 
Fotogalerie zde: (bohužel v nevalné kvalitě)