Setkání předškoláků

31.03.2017 22:18

Setkání předškoláků

          Zápis dětí do prvních ročníků pro příští školní rok už je za dveřmi, ale ještě před tímto důležitým dnem uspořádala naše škola v březnu setkání předškoláků. První setkání proběhlo 15. 3. v keramické dílně. Děti společně s paní učitelkou Koutskou a se svými rodiči vyráběly různé jarní a velikonoční dekorace.

          Na druhé setkání 22. 3. si paní učitelka Adamcová připravila pohádkové odpoledne. Děti poznávaly pohádkové postavičky, skládaly puzzle, zpívaly u klavíru, na interaktivní tabuli pomohly dědečkovi vytrhnout řepu a společně s rodiči tvořily rodinky zvířátek. Na závěr si mohly vyrobit papírová zvířátka, která si odnesly domů.

          V tělocvičně proběhlo 29. 3. třetí setkání – sportovní dovádění s panem učitelem Plašilem, pod jehož vedením se děti po celou dobu nezastavily. Společně hrály na Mrazíka, na piráty, cvičily s obručemi, házely míči i raketami, zvládly i žebřiny a dovádění zakončily opičí dráhou.

            Věříme, že tato setkání pomohla dětem seznámit se s prostředím školy i s některými učiteli a k zápisu začátkem dubna půjdou s důvěrou a bez obav.

Fotogalerie - pro zhlédnutí klikněte na odkaz zde -> zsmsjavornice.rajce.idnes.cz/