SPORTOVNÍ KLÁNÍ TŘÍ ŠKOL 2015- Rokytnice v Orl. horách

25.06.2015 17:24

Ve čtvrtek 25. 6. 2015 se uskutečnilo tradiční sportovní klání, které již řadu let probíhá mezi základními školami v Javornici, Slatině nad Zdobnicí a v
Rokytnici v Orlických horách. Donedávna se akce konala střídavě buď ve Slatině nebo v Rokytnici. Vloni poprvé se díky nově vybudovanému hřišti představila v roli pořadatele a organizátora také naše škola.

Letos však byla na řadě opět Rokytnice, kam jsme se hromadně vypravili objednaným autobusem se všemi žáky II. stupně. Soutěžilo se  jak v týmových (fotbal, florbal, přehazovaná), tak i v individuálních disciplínách.

Ve stolním tenise nás zastupoval jediný odvážlivec, Lukáš Paldus ze 7. třídy, začež mu jistě náleží pochvala.

Starší žáci hráli fotbalový turnaj, kde obsadili první místo. Gratulujeme.

Náš florbalový tým, složený převážně z žáků 6. a 7. ročníku, vytrvale bojoval s věkovou přesilou protivníků, a přestože se našim reprezentatnům nepodařilo skórovat, byli za své nasazení, vytrvalost a viditelnou snahu odměněni hlasitým skandováním a velkým potleskem.

Děvčata soutěžila v přehazované. Starší žákyně  (8. a 9. tř.) s přehledem získaly diplom za 1. místo, zatímco mladší žákyně se tentokráte spíše rozkoukávaly, sbíraly zkušenosti a jsou rozhodnuté zabojovat o vyšší příčky v příštím roce.

Velkou radost nám udělali také naši atleti a atletky. Za starší žáky se jak ve skoku do dálky, tak ve sprintu prosadil Kosmas Bažo a přivezl dvě zlaté medaile. Za mladší žákyně pak bodovaly Verča Peterková (6.tř.) a Adéla Zahradníková (6. tř.), které si v každé z disciplin jen prohodily první a druhý stupínek na bedně, takže na ostatní školy zbylo vždy jen třetí místo.

Celkově se celé dopoledne vydařilo, nedošlo k žádným zraněním a počasí nám bylo nakloněno. Co více si přát. A tak se již všichni těšíme opět na další
ročník této oblíbené akce, kterou bude organizovat základní škola ve Slatině nad Zdobnicí.