Výprava do neznáma - Expedice BERKLEY

25.06.2015 17:55

V neděli  21. 6. se za nestálého počasí vydali žáci 6. třídy na výpravu pod názvem Expedice BERKLEY [čti: berkli → liberk] :-) Ačkoliv děti nevěděly, co je na konci čeká, vydaly se odhodlaně s mapou a na ní vyznačeným cílem na cestu. Trochu jsme sice bloudili, ale nic to neubralo na dobré náladě, a tak jsme se po necelé hodince a půl ocitli na rybářské chatě mezi liberskými rybníky, kam jsme mezitím nechali dopravit spacáky a karimatky.

Přestože se od rána po obloze honily zlověstné mraky a několikrát během dne také pořádně zapršelo, naše cesta proběhla za sucha a dokonce se uklidnil vítr, takže jsme si večer poseděli u ohně, opekli špekáčky a uspořádali turnaje v petanque a v hodu talířem na rohožku.

Druhý den ráno, do kterého nás probudilo nemilosrdné bubnování deště, jsme v klidu posnídali a když se kolem 9. hodiny liják uklidnil, vyrazili jsme opět na čerstvý vzduch.  Děti si zahrály turnaj v kuželkách, k čemuž posloužily prázdné pet lahve a petanquové koule, a pak už nás čekala příprava oběda. Někteří krájeli zeleninu, jiní strouhali sýr, ostatní chystali talíře a příbory nebo umývali a odklízeli použité nádobí. Spolupráce klapala jak na drátkách a výsledek stál za to.

Po obědě děti uklidily chatu, podělily se o luxování, zametání, vynášení odpadků a potom jsme - chtě nechtě - museli vyrazit zpět ke škole, aby dojíždějící stihli autobusy domů. Jelikož už jsme znali cestu, uběhla nám rychle a s lehce zabahněnými nohavicemi a od trávy promočenými botami jsme dosedli na schody před školou právě ve chvíli, kdy se spustil další liják. Ale to už nám nevadilo - my už byli pod střechou.
Děti byly bezva, výlet jsme si užili a těšíme na další společné akce.

=====

Nejprve  je potřeba prostudovat mapu


A pak hurá na cestu:


KUDY, KUDY, KUDY CESTIČKA?

KONEČNĚ V CÍLI :-)


HURÁ! VEČEŘE!


TURNAJ V KUŽELKÁCH


ZASLOUŽENÝ OBĚD

FOTKA NA ROZLOUČENOU